Vesti

Stampy 2017

Još jednom su naše sudije pokazale koliko je važna dobra saradnja i spremnost da se „priskoči u pomoć“ kolegama.

U subotu, 17. juna igran je Stampy turnir. Igralo se preko 20 utakmica, na 4 terena u 2 sale, na suprotnim krajevima grada. Bila je to prilika da naši kandidati budu testirani u praktičnom delu. Većina njih tog dana pisala je zapisnike na kvalifikacionim mečevima po grupama, pojedini su dobili priliku da se oprobaju i kao druge sudije i možemo sa ponosom reći da ćemo dobiti još jednu generaciju kvalitetnih mladih ljudi koji su spremni da se usavršavaju i napreduju.

Ono što treba posebno istaći jeste činjenica da su istog dana, paralelno sa odigravanjem ovog turnira, igrane i polufinalne utakmice Univerzitetske lige Niša, na kojoj su naši članovi takođe bili angažovani – kao sudije, ali i kao igrači. Pored toga, četvoro sudija otputovalo je u Beograd na testiranje za Beach-volley. S toga je bilo neophodno iskoordinisati sve, omogućiti sudijama i povremenu pauzu, ali i odmor nakon odsuđenih par utakmica i odigrane jedne.

Naravno, za eliminacionu fazu i završne mečeve bile su zadužene „starije sudije“, koje su i pored velikog broja odsuđenih utakmica, bez problema privele turnir kraju.

Možemo slobodno zaključiti da smo i ovu priliku za vežbu tokom letnje pauze maksimalno iskoristili.