Vesti

Niš vs. NS

Polufinalne utakmice takmičenja Univerziteta u Srbiji (po jedna u muškoj i ženskoj konkurenciji), odigrane su u velikoj sali SC „Čair“ u četvrtak 21.04.2016.

Prvu utakmicu odigrale su devojke, a dvoje naših mladih Regionalnih sudija sa liste MOL Niš, Kristina Mladenović i Miloš Nikolić, dobilo je priliku da „deli pravdu“ i pokaže svoj kvalitet na ovoj utakmici. Mušku utakmicu odsudile su iskusne Nacionalne sudije sa liste Druge lige, Bratislav Dimitrijević i Mario Đorđević, dok je za zapisnik bila zadužena Danica Petković. I ovu priliku su naše sudije iskoristile da opravdaju zvanja koja imaju i dokažu da je UOSGN doraslo svim izazovima.

Interesantan podatak sa ženske utakmice, koji govori u prilog svestranosti sudija, je da su se u ulozi trenera obe ekipe našle takođe odbojkaške sudije. Nišku ekipu vodila je sa klupe naša koleginica Milica Lošić, a „selektor“ Novosađanki bio je kolega sa liste Prve vojvođanske lige, Nikola Đurić.

Ako se uzme u obzir i činjenica da su niške ekipe slavile u oba susreta sa 2:0, možemo reći da je još jedan odbojkaški dan u Nišu protekao vrlo uspešno.