Vesti

CEV KUP u Nišu

Prvi put u istoriji u Nišu se igrala međunarodna utakmica na nivou klubova. Najzaslužniji za to su momci iz odbojkaškog kluba „Niš“ koji su odličnim partijama protekle sezone izborili pravo takmičenja u Kupu CEV.

dscn6918
Iako su u ovoj revanš utakmici izgubili istim rezultatom kao i u prvoj utakmici odigranoj u finskom gradu Sastamala 0:3, treba istaći borbenost i svakako pritisak sa kojim su se borili momci koji su igrali ovaj istorijski meč.

unnamed

Priliku da pišu i sudijsku istoriju u gradu imali su i naši članovi, koji su bili deo sudijskog kolegijuma, uz veliku podršku ostalih članova koji su posmatrali kako utakmicu, tako i rad sudija. Kolege Bratislav Dimitrijević, Mirko Vulović, Mario Đorđević i Milan Miladinović predstavljali su vrlo uspešno naše Udruženje u ulozi linijskih sudija, dok su koleginice Milica Lošić i Katja Petkovska imale jedan, za nas nedovoljno poznat zadatak – vođenje elektronskog zapisnika. Iako su se obe koleginice već susretale sa ovim zadatkom, bilo je puno noviteta, ali se i ovoga puta pokazalo da je dobra priprema ključ uspeha, te nikakvih problema nije bilo tokom utakmice, što su i međunarodne sudije iz Grčke i BJR Makedonije, kao i delegat iz Holandije, potvrdili.

dscn6929

Iskreno se nadamo da ćemo imati u budućnosti mnogo više prilika da budemo deo ovako važnih i velikih klupskih takmičenja i da ćemo još više unaprediti rad našeg Udruženja u ovom pogledu.

15631565_10211478507741940_482841277_o