O nama

Udruženje odbojkaških sudija grada Niša je sportsko udruženje odbojkaških sudija sa teritorije nišavskog okruga i deluje u okviru OSNO, UOSS i OSSRB. Cilj našeg Udruženja je pre svega razvoj mladih sudija i njihovo osposobljavanje, kao i razvoj odbojkaškog sporta u regionu. Ti ciljevi ostvaruju se kroz saradnju svih članova, redovne sastanke i sudijske radionice u toku sezone, a sve to omogućilo je da sva takmičenja – od školskog prvenstva do Svetske lige i drugih međunarodnih takmičenja, budu uspešno sprovedena.

Kada je reč o školskim prvenstvima, pored tradicionalnog Svetosavskog turnira na kome se takmiče niške škole, naše sudije su angažovane na Međuokružnim turnirima. 2015. godine članovima UOSGN ukazano je poverenje da sude Republičko prvenstvo u sve 4 takmičarske kategorije. Zbog značaja koji takva takmičenja imaju, kako za ekipe, tako i za afirmaciju sudija, među našim članovima postoji veliko interesovanje za učešće u ovoj vrsti sprotskih dešavanja.

Od sezone 2015/2016 naše Udruženje može da se pohvali velikim brojem sudija na višim ligama – troje na listi Prve lige, čak 7 sudija na listi Druge lige i veliki broj kandidata za ulazak na liste viših liga. Veliki doprinos napretku naših sudija daju kontrolori-delegati (2 na jedinstvenoj listi Superlige i Prve lige i 5 na listi Druge lige). Sudije i K-D sa lista Prve i Druge lige stalno su angažovani na polufinalnim i finalnim turnirima Prvenstva Srbije za mlađe kategorije, kao i na Kvalifikacionim turnirima za popunu Druge lige – istok.

Veliko iskustvo naše sudije stekle su tokom angažovanja na velikim takmičenjima u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije. Tu treba napomenuti i učešće u samoj organizaciji takmičenja. Za nas je, međutim, mnogo značajnije angažovanje na terenu – u svojstvu linijskih sudija i zapisničara, uključujući i elektronski zapisnik. Imali smo zadovoljstvo da budemo deo Svetske lige za muškarce, Evropske lige za žene, Evropskog prvenstva za juniorke (čija se i sama završnica igrala u našem gradu), Kontinentalnih kvalifikacija za Svetski kup za muškarce…

Više detalja o našim aktivnostima možete saznati u našim vestima i galeriji.